Om Takketid

Jeg ønsker å fortelle deg litt om bakgrunnen til Takketid. I 2015 ble jeg ferdig med min bachelorgrad og var usikker på hvor veien skulle gå videre. Skulle jeg gjøre det jeg “burde” gjøre? Eller skal jeg følge drømmen om å bo en periode i utlandet, utforske og oppleve? Jeg bestemte meg for å følge magefølelsen og valgte det siste. 
Jeg pakket kofferten, og reiste til Bali.
I en periode levde jeg blant risåkre og aper, drakk kokosnøtter og praktiserte yoga. Et liv som sto i sterk kontrast til livet jeg levde i Norge. Det var noen fantastiske måneder, og en etterlengtet pause. Men jeg var ikke bare på ferie. Jeg jobbet også på et såkalt "coworking space" med mennesker fra hele verden, som ønsket det samme som meg. Komme seg ut av komfortsonen, og finne ut hva de ønsket å gjøre i livene sine. Inspirasjonen til Takketid kom en kveld da jeg møtte en bekjent på en fest. Det første han spurte om da vi møttes var "Hello, what are you grateful for today?"
Jeg begynte å tenke. Hva er jeg egentlig takknemlig for i dag?
Ofte spør man "Hvordan går det?", og det "obligatoriske" svaret er "bra" eller "fint", uten å tenke mer over det. Dette hadde jeg lyst til å gjøre noe med. Så jeg begynte å lese en del om takknemlighet, og viktigheten av det. Dette ene spørsmålet jeg fikk, satte i gang noen prosesser hos meg. Det er utrolig hvor virkningsfullt det kan være, å stille seg selv eller andre spørsmål. Hjernen prøver automatisk å finne svar på det man spør om, det er derfor viktig å stille de "riktige" spørsmålene. Spørsmålet jeg fikk av denne bekjente, inspirerte meg til å stille andre det samme spørsmålet: “Hva er du takknemlig for i dag?”
Jeg tror virkelig at takknemlighet er så viktig for at vi skal ha det bra i livene våre.
Derfor har jeg siden våren 2016 lagt ut sitater, bilder og visdomsord på Takketid sin Instagramkonto for å inspirere andre til å tenke flere takknemlige tanker. Takk til alle dere som har fulgt meg, og takk for alle kommentarer. Dette har hjulpet meg til å utvikle Takketid dagbok!

Takketid dagbok er en takknemlighetsdagbok, der fokuset er rundt bevisstgjøring av tanker, refleksjoner rundt eget liv og et positivt tankesett. 

Boken er basert på både forskning og egne erfaringer, men er ingen fasit på noen måte – den finner du i deg selv. Den stiller deg rett og slett spørsmål for å sette i gang din egen tankeprosess. Takketid dagbok er lagt opp slik at du kan bruke dagboken både morgen og kveld, eller kun på kvelden. Det noen faste spørsmål, samt «dagens refleksjon», som varierer fra dag til dag.

Jeg håper den gir deg mange takknemlige og positive innslag i hverdagen.

P.S. Besøk også gjerne Takketid sin instagramkonto for inspirasjon, bilder og sitater rundt takknemlighet.

 

- Therese Lind -