Tre herlige ting som skjedde i dag.

Vi mennesker gjør ofte feil, og ikke alt som skjer i løpet av en dag er like positivt. Det å dvele ved feil og bekymringer, er naturlig for mange. Men hvis du tenker deg om litt; hvor mye av det vi bekymrer oss for skjer egentlig? Prøv å fokusere på de herlige tingene som skjer i løpet av dagen. For det vi legger fokus på - blir stort og viktig. 

Forskning på positiv psykologi: Martin Seligman er kjent som en av grunnleggerne innenfor positiv psykologi. Han mener at ved å bevisst flytte fokuset til noe positivt, uansett hvor lite eller stort, så er vi mennesker i stand til å løfte oss ut av tristhet og negative tankemønstre. Det handler om å aktivt se etter “pluss” istedenfor “minus”. Mennesker har en utviklet tendens til å bruke mer tid på å tenke på negative hendelser, enn positive. Vi bruker mye tid til å tenke på hva som har gått galt, istedenfor å rette oppmerksomheten på det som har gått rett. Men heldigvis har vi mennesker også evnen til å gjøre endringer. Vi kan ta grep og forandre vår tilværelse til det bedre ved hjelp av vår egen vilje til å jobbe med vårt tankemønster.

Tips: Synes du det er vanskelig å finne positive ting hver dag? Det handler ofte om de små tingene, som at du rakk bussen på vei til jobb eller en hyggelig stund med de du er glad i. Se og kjenn på det som er godt i livet ditt, akkurat nå. Tenk på hvor heldig du er. 


Kommenter

Kommentarer må godkjennes før publisering