Hvordan kunne dagen blitt enda bedre?

Gjennom de første spørsmålene i Takketid dagbok fokuserer vi på det som har vært bra i løpet av dagen. Men det er alltid noen ting man kanskje skulle gjort annerledes. Det er viktig å tenke over dette, slik at du ikke gjentar det samme neste dag. Hadde dagen din blitt enda bedre om du hadde kommet deg på trening, slik du planla? Eller om du hadde stått opp litt tidligere, slik at du slapp å løpe til bussen? Fortvil ikke, det kommer en dag i morgen også. Da har du sjansen til å gjøre akkurat det. Derfor kan det være hensiktsmessig å ta en evaluering av dagen, før du skal sove. På den måten vil du være mer forberedt på neste dag. 

Hvor god har dagen din vært, på en skala fra 1 til 10? Kanskje du ser at det er de samme tingene som gjentar seg. Du kan se på denne delen som en personlig påminnelse om at du har muligheten til å forandre din oppfatning fortiden og påvirke din fremtid. Du har faktisk mulighet til å forandre din virkelighet.

Tips: Tenkt tilbake på dagen, og hva du kunne gjort slik at den ble enda bedre. Her er det viktig å fokusere på det du faktisk kan gjøre noe med, unngå det du ikke har mulighet til å forandre. Et eksempel her er været. Dagen hadde kanskje vært enda bedre, om det hadde vært solskinn og fint vær? Dette er noe vi ikke kan gjøre noe med, men vi kan velge hvordan vi håndterer det, og hvilke følelser vi legger i det.

Og til sist, men ikke minst; Selv om hver dag ikke er en like god dag, finnes det alltid noe godt i hver dag. Det er viktig at du ikke kritiserer deg selv for valgene du gjør, men legg heller merke til alt du allerede har fått til! Ros deg selv for hvert lille positive valg du gjør, for at dine dager og vaner skal bli bedre. Gi deg selv tid, omtanke og raushet! Ta vare på deg selv <3


Kommenter

Kommentarer må godkjennes før publisering