Kartlegging av eget liv

Jeg blir lett inspirert av andre mennesker. Det er spennende å høre om andre sine historier, hvem de er og hva de har fått til i livet. De siste årene har jeg lest mye. Men etter jeg ble mor er det mindre tid til å lese, derfor har jeg nylig funnet ut at podcast på trilletur er en bra greie! Da får jeg en deilig tur, masse påfyll samtidig som lillemann får en god lur. Jeg ønsker å dele med dere hvor jeg finner inspirasjon. En podcast som jeg hørte på i dag, av "power ladies" med Yrja (www.podtail.com), snakker hun om hvorfor det er viktig å kartlegge deg selv. En annen dame som inspirerer meg er Siri Abrahamsen. Hun snakker også om dette med kartlegging og viktigheten av det. Hvordan kan du finne din retning i livet og ta gode valg basert på dine verdier og behov?

 

 

Jo, dette kan du jobbe med ved å stille deg selv gode spørsmål som fører til at du blir bedre kjent med deg selv. Dette vil gi deg en grunnmur og fundament, som man kan bygge videre på og ta valg ut i fra. Bilden under er fra en reise, der jeg hver morgen startet med yoga, smoothie og dagbok-skriving. Dette var før Takketid dagbok ble til, så jeg skrev bare i en notatbok. Der jobbet jeg aktivt med å kartlegge meg selv og mitt eget liv. Jeg fikk mulighet til å se livet mitt "utenfra", reflektere og gjøre valg for veien videre. 

 

 

Men hvordan kan du begynne denne kartleggingen? Jo, ved å rett og slett stille deg selv spørsmål. Det å stille seg selv spørsmål har en ekstrem effekt, ved å sette i gang tankegangen din. Ved å stille deg selv gode spørsmål, og reflektere over eget liv vil du bli mer bevisst. Det å være bevisst er nøkkelordet for å kartlegge ditt eget liv. Bevisst over eget liv, hvem du er, hva du liker eller ikke liker, hva som tar og gir energi, hva gjør meg glad osv. Disse spørsmålene vil også arbeide i underbevisstheten. Som Yrja sier, er dette med mening noe av det viktigste. Hva gir mening for deg? Der finner du din motivasjon og drivkraft. Videre så snakker hun å velvære. Når er du i balanse? Og hva påvirker dette? Søvn? Kosthold? Deretter beskriver hun mestringsfølelse. I hvilke situasjoner føler du mestring? Og tilhørighet; hvor og med hvem føler jeg tilhørighet? <3

 

 

 


Kommenter

Kommentarer må godkjennes før publisering